Γιατρός που εργάζεται στο νοσοκομείο Αλ Σίφα της Γάζας περιέγραψε την κατάσταση, αναφέροντας ότι οι Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβολούν συνέχεια προς το κτίριο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να μετακινηθεί κανείς ή να γίνουν χειρουργεία.

Ο χειρούργος Ahmed El Mokhallalati γεννημένος στην Ιρλανδία και με σπουδές σε Λονδίνο και Κάιρο, μίλησε στο πρακτορείο Reuters και είπε πως «ο ήχος που ακούγεται είναι πραγματικά φρικτός. Τα τανκς κινούνται γύρω από το νοσοκομείο. Ένα από τα μεγάλα τανκς μπήκε στο νοσοκομείο από την ανατολική κεντρική πύλη και ήταν ακριβώς σταθμευμένο μπροστά στο τμήμα επειγόντων περιστατικών».

«Όλα τα είδη όπλων χρησιμοποιήθηκαν γύρω από το νοσοκομείο. Στοχεύουν απευθείας. Προσπαθούμε να αποφύγουμε να βρισκόμαστε κοντά στα παράθυρα», είπε και σημείωσε ότι τα χειρουργεία πραγματοποιούνται με δυσκολία.

Μάλιστα, χαρακτήρισε ως «μεγάλο ψέμα» το γεγονός ότι εντοπίστηκε αρχηγείο της Χαμάς στο υπόγειο του κτιρίου, ενώ ανέφερε πως το Ισραήλ άφησε χωρίς προμήθειες το νοσοκομείο.

Εντούτοις, ο IDF ισχυρίζεται πως άφησε εφόδια στην είσοδο για τους γιατρούς, ενώ είπε ότι δεν εισέβαλε στο νοσοκομείο. Αντιθέτως, πήγε στο υπόγειο του κτιρίου και ανέφερε πως μπήκε από τα γύρω κτίρια.