Έντονη κινητικότητα παρατηρείται το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, με την πληρότητα να αγγίζει ακόμα και το 100% σε διάσημους προορισμούς ανέφερε ο Πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου e-real estates, Θέμης Μπάκας, μιλώντας στο Newsbeast. Ήδη από τα μέσα Σεπτεμβρίου, οι προ-κρατήσεις για το τριήμερο 8 Οκτωβρίου έως και Κυριακή 30 Οκτωβρίου σε ολόκληρα διαμερίσματα ή/και κατοικίες εγγεγραμμένες σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης καταγράφονταν εντυπωσιακές σε ποσοστά 51%-85%. «Πλέον, οι προ-κρατήσεις κυμαίνονται από 85% έως και 100%, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των δημοφιλών χειμερινών προορισμών βρίσκονται ήδη άνω του 90%» υπογράμμισε ο κ. Μπάκας.

Έντονη κινητικότητα καταγράφεται και στους χειμερινούς προορισμούς του Νομού Αρκαδίας. «Στο επίκεντρο η Δημητσάνα, Βυτίνα και Στεμνίτσα. Το καλό οδικό δίκτυο που συνδέει την Αθήνα με τον Νομό Αρκαδίας, έχει αναδείξει τους Αρκαδικούς χειμερινούς προορισμούς τα τελευταία χρόνια σε «must» προορισμούς τόσο για τις ημέρες των εορτών, όσο και για αποδράσεις διημέρων και τριημέρων τους χειμερινούς μήνες» είπε στο Newsbeast ο κ. Μπάκας. «Η Δημητσάνα, το Μέτσοβο και η Καστοριά είναι οι πιο hot προορισμοί καθώς η πληρότητα έφτασε το 100%» πρόσθεσε.

O Πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου e-real estates, Θέμης Μπάκας

Ενδεικτικά, όπως είπε ο κ. Μπάκας, στο Καρπενήσι οι προκρατήσεις αγγίζουν το 98% με το κοστολόγιο του να κυμαίνεται από 260 ευρώ έως και 460 ευρώ για μια τετραμελή οικογένεια. Στα Ιωάννινα, επίσης δεν πέφτει … καρφίτσα με την πληρότητα να αγγίζει το 98%. Η τιμή για ένα διαμέρισμα ξεκινά από τα 260 ευρώ, για 2 διανυκτερεύσεις και φτάνει στα 396 ευρώ.

Η Καλαμπάκα επίσης είναι ψηλά στις προτιμήσεις των εκδρομέων του τριημέρου, με ποσοστό προκρατήσεων 97%. Το Ναύπλιο, ένας προορισμός 12 μηνών το χρόνο, βλέπουμε 94% προκρατήσεις και οι τιμές ξεκινούν από 220 ευρώ και φτάνουν στα 350 ευρώ. Στα Τρίκαλα με δυναμική 195 ακινήτων εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, καταγράφει ποσοστά προ-κρατήσεων της τάξεως του 92% για ολόκληρα διαμερίσματα ή/αυτοτελή κατοικίες. Το κόστος διαμονής για δυο διανυκτερεύσεις διαμορφώνεται στα 280 ευρώ για οικογένεια με 2 παιδία ή/και για τετραμελή παρέα.

Στη Φλώρινα το κόστος μίσθωσης κατοικίας 35τμ διαμορφώνεται στα 180€ για δυο διανυκτερεύσεις και ποσοστό προ-κρατήσεων στο 94%. Η Φλώρινα, δεν καταγράφει υψηλή δυναμική στον κλάδο των βραχυχρόνιων μισθώσεων. Παρόμοια η εικόνα και στα Γρεβενά με ποσοστό προ-κρατήσεων στο 58% και το κόστος μίσθωσης κατοικίας 45τ.μ. να διαμορφώνεται στα 180 ευρώ για δυο διανυκτερεύσεις.

Όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου e-real estates «τα υψηλά ποσοστά προ-κρατήσεων που καταγράφονται, αφορούν αποκλειστικά ακίνητα (διαμερίσματα ή/και αυτοτελή κατοικίες) που διατίθενται και είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, δεν αφορούν ξενοδοχειακές μονάδες ή/και πανσιόν» ανέφερε.

Ενδεικτικός πίνακας με τους πιο hot προορισμούς και τις τιμές τους: