Ας το παραδεχτούμε, αρκετές φορές έχουμε πιάσει τον εαυτό μας να βλέπουμε τις φωτογραφίες φίλων ή γνωστών στα social media, από διακοπές τους και να νιώθουμε ένα τσίμπημα ζήλιας. Και για το μέρος που έχουν πάει διακοπές, αλλά και για τις «επαγγελματικές» φωτογραφίες που ανεβάζουν στους λογαριασμούς τους.

Ειδικά, για το δεύτερο σκέλος, δεν χρειάζεται κάποια «επιστήμη» για να βγάλετε μία ινσταγκραμική φωτογραφία που θα πάρει likes και θετικά σχόλια από τους διαδικτυακούς σας φίλους. Αρκούν κάποια tips για να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα για μια φωτογραφία που πρώτα απ’ όλα θα αρέσει σε εσάς τους ίδιους και κάθε φορά θα σας υπενθυμίζει πόσο υπέροχα περάσατε στις διακοπές σας.

Κι επειδή το καλοκαίρι έρχεται, δείτε παρακάτω κάποιες χρήσιμες συμβουλές για να τραβήξετε κι εσείς… τις πιο ινσταγκραμικές φωτογραφίες.

  • Δείτε διάφορα shots από άλλους λογαριασμούς για να πάρετε ιδέες για το φόντο, τις πόζες, τα θέματα.
  • Πριν φύγετε για το ταξίδι, μελετήστε τις δυνατότητες της μηχανής ή του smartphone σας, έτσι ώστε να είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι.
  • Καταλληλότερη και πιο μαγική ώρα για να βγάλετε την τέλεια φωτογραφία είναι μία ώρα πριν την ανατολή και μία ώρα πριν τη δύση του ηλίου. Η λεγόμενη και ως «μπλε ώρα» με το χρώμα του ουρανού να έχει αυτό το ονειρικό μπλε που γράφει ιδανικά στο φακό σας και τα φώτα να του δίνουν την λάμψη που χρειάζεται έτσι ώστε να βγάλετε την πολυπόθητη φωτογραφία με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
  • Προτιμήστε την ημέρα, καθώς είναι ο πιο σωστός φωτισμός και δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε φλας.
  • Επιλέξτε ως «αντικείμενο» των λήψεών σας φυσικά τοπία, που κερδίζουν το ενδιαφέρον και προκαλούν μεγάλη εντύπωση στους διαδικτυακούς σας φίλους.
  • Απαθανατίστε ντόπιους – πάρτε προηγουμένως την άδειά τους – ή ανθρώπους την ώρα που κάνουν κάποια εργασία. Για παράδειγμα ένας ψαράς σε νησί ή ένας μικροπωλητής σε κάποια υπαίθρια αγορά. Οι φωτογραφίες αυτές ενθουσιάζουν πάντα τους χρήστες των social media.
  • Προσπαθήστε οι φωτογραφίες σας να έχουν έντονες αντιθέσεις που τραβούν πιο εύκολα το μάτι.