Μόλις 17 χλμ, έξω από τα Καλάβρυτα, κοντά στο χωριό Καστριά θα συναντήσετε ένα από τα πιο γνωστά και θαυμαστά σπήλαια της χώρας, εκείνο των Λιμνών. Πρόκειται για ένα σπάνιο και μοναδικό δημιούργημα της φύσης, με τη φήμη του έχει περάσει τα σύνορα της χώρας.

Όπως λέει και το όνομά του, το Σπήλαιο των Λιμνών αποτελείται από υπόγειες λίμνες που εναλλάσσονται με εντυπωσιακούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες στους τρεις ορόφους του, συνθέτοντας εικόνες που είναι αδύνατον να μη σας συνεπάρουν.

Σπήλαιο των Λιμνών

Το σπήλαιο ανακαλύφθηκε το 1964 από κατοίκους της περιοχής, με την πρώτη αποστολή σε αυτό να ολοκληρώνεται το 1965 από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύνδεσμο, τόσο με τη συμμετοχή Ελλήνων, όσο και ξένων σπηλαιολόγων. Παρόλο που το στεγνό τμήμα στην αρχή του σπηλαίου ήταν ήδη γνωστό από παλιά, η πρώτη αυτή αποστολή έφερε στο φως αυτό το μοναδικό θαύμα της φύσης.

Σπήλαιο των Λιμνών

Το Σπήλαιο των Λιμνών έγινε επισκέψιμο από το κοινό το 1990 και από τα 1980 μέτρα εξερευνημένου μήκους του, τα 500 μέτρα έχουν αξιοποιηθεί. Η είσοδος σε αυτό γίνεται από μια τεχνητή σήραγγα που οδηγεί απευθείας στο δεύτερο όροφο του σπηλαίου, ενώ η διάβαση στις λίμνες πραγματοποιείται από υπερυψωμένες γέφυρες.