Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δυσκολεύτηκε, αλλά νίκησε τον Ίλια Ιβάσκα με 2-1 σετ στον επεισοδιακό αγώνα της φάσης των «32» του Open της Βαρκελώνης. Μιλώντας μετά το ματς, ο Έλληνας, νούμερο πέντε της παγκόσμιας κατάταξης, υποστήριξε πως δεν σκέφτεται το τί θα γίνει με το πως θα επηρεάσει την εξέλιξη του τουρνουά το πρόγραμμα που υπέστη καθυστερήσεις εξαιτίας της βροχής. Ο ίδιος αν περάσει τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ (22/4, όχι πριν τις 14:00) είναι πιθανό να κληθεί να παίξει και δεύτερο παιχνίδι, με τον νικητή του ζευγαριού Τζάουμε Μουνάρ-Κάρλος Αλκαράθ.

«Οι συνθήκες είναι δύσκολες για όλους τους αθλητές. Είναι άβολο και ασυνήθιστο να παίζεις έτσι, αλλά προσπαθώ να είμαι ήρεμος και να παίξω όσο καλύτερα μπορώ. Σε τελική ανάλυση χρειάζεται να είσαι νοητικά δυνατός», υποστήριξε ο Στέφανος Τσιτσιπάς και συνέχισε: «Δεν ξέρω τί θα συμβεί με τα παιχνίδια που έχουν μείνει πίσω, αλλά δεν σκέφτομαι το αν θα παίξω ένα, δύο ή τρία ματς. Μόνο σκέφτομαι να νικήσω στο παιχνίδι που παίζω».

Έπειτα εξήγησε πως κατάλαβε γιατί το ματς άλλαξε court και αντί για το κεντρικό έγινε σε άλλο. «Η αλλαγή ήταν σύμφωνα με τις συνθήκες. Ίσως η επιφάνεια ήταν πιο αργή, αλλά καταλαβαίνω γιατί έγινε. Μπήκα στο ματς χωρίς να έχω ρυθμό και γι’ αυτό έγινε ό,τι έγινε στο δεύτερο σετ. Ευτυχώς είχα τους fans μου να με στηρίζουν», δήλωσε.

Όσον για τον αντίπαλό του Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, υποστήριξε: «Δύσκολος αντίπαλος σε αυτή την επιφάνεια, θα πρέπει να είμαι καλά προετοιμασμένος».