Ο Μπέρνι Έκλστοουν ισχυρίζεται ότι θα φέρει τη Φόρμουλα 1 στη Ρωσία μέχρι το 2012, και στη Νέα Υόρκη το 2013, κάτι που ανεβάσει τον αριθμό των αγώνων του καλεντάρι στους 20. Ο ισχυρός άντρας της Φόρμουλα 1 δήλωσε πως το πιθανότερο είναι το ρωσικό γκραν πρι να γίνει στη Μόσχα ή στην πόλη Σότσι (ένα θέρετρο στη Μαύρη Θάλασσα με φόντο τον Καύκασο), στην οποία θα πραγματοποιηθούν και οι χειμερινοί Ολυμπιακοί του 2014.

Σχετικά με το νεοϋορκέζικο ράλι πρόσθεσε ότι έχουν επισημανθεί τρία σημεία στην ευρύτερη περιοχή του Μανχάταν, με το σκεπτικό να φαίνεται η Νέα Υόρκη στο φόντο του αγώνα, αλλά η τελική επιλογή θα γίνει μέσα στους επόμενους 2-3 μήνες.

Έχει γίνει σαφές ότι ο Έκλστοουν θα συνεχίσει να αναθεωρεί το υπάρχον πρόγραμμα του παγκοσμίου πρωταθλήματος με τα «παραδοσιακά» ευρωπαϊκά ράλι. Όπως για παράδειγμα τους δύο αγώνες της Ισπανίας, αλλά και αυτόν του Μονακό, το οποίο είναι και το μοναδικό κράτος στο πρόγραμμα της F1 που δεν πληρώνει για τα δικαιώματα διοργάνωσης γκραν πρι.

«Θα χάσουμε κάποιους αγώνες σίγουρα, υπάρχουν κάποιοι από αυτούς που αντέχουμε να τους χάσουμε χωρίς μεγάλα προβλήματα» δήλωσε. «Έχω μιλήσει σε αυτές τις χώρες για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε».

Αγώνες στο πρόγραμμα του πρωταθλήματος έχουν προστεθεί στην Ασία και τη Μέση Ανατολή, με το Αμπού Ντάμπι να κάνει ντεμπούτο πέρυσι και τη Ν. Κορέα να μπαίνει κι αυτή στο καλεντάρι φέτος στις 22-24 Οκτωβρίου.

Στο ίδιο μήκος κύματος γίνονται διαπραγματεύσεις για αγώνες στην Ινδία και στη Νότια Αφρική, τη στιγμή που η κατασκευή της νέας πίστας στο Όστιν του Τέξας έχει ανακοινωθεί και επίσημα.

Πηγή: gazzetta.gr