Ο Ολυμπιακός θέλει να κάνει βήμα πρόκρισης στον τελικό του Europa Conference League και τα πάει εξαιρετικά στον πρώτο ημιτελικό με την Άστον Βίλα αφού είναι μπροστά με 4-2 έχοντας για απόλυτο πρωταγωνιστή τον Ελ Κααμπί που έχει κάνει χατ-τρικ ενώ βρήκε δίχτυα και ο Έσε.

Οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε ημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης και δεν θέλουν να σταματήσουν εδώ αλλά να βρεθούν και στον τελικό που θα γίνει στην OPAP Arena της ΑΕΚ.

Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δέχθηκε πίεση από τους Άγγλους στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, δεν αιφνιδιάστηκε όμως και στο 17′ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Ελ Κααμπί που πήρε τη μπάλα μετά την ωραία έμπνευση του Τσικίνιο και πλάσαρε όπως έπρεπε στο τετ α τετ κάνοντας το 0-1.

Ένα γκολ που ανέβασε κι άλλο την ψυχολογία του Ολυμπιακού, με αποτέλεσμα να μην αργήσει να έρθει και το δεύτερο: Στο 29′ ο Ποντένσε πέρασε πολύ ωραία την πάσα για τον Ελ Κααμπί και αυτός κοντρόλαρε και πλάσαρε τον Όλσεν για το 0-2!

Στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου όμως, στο 45’+1′, ο Κας έδωσε στον Ντιαμπί και αυτός στον Γουότκινς, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τζολάκη μειώνοντας σε 1-2.

Όπως και να έχει, ο Ολυμπιακός είχε το προβάδισμα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, νωρίς στο δεύτερο όμως και συγκεκριμένα στο 52′ η Άστον Βίλα έκανε το 2-2 με τον Ντιαμπί μετά την πάσα του Μπέλι.

Σκορ που δεν έμεινε για πολύ όμως, αφού στο 55′ ο Λουίς έκανε χέρι σε κεφαλιά του Ρέτσου, ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι και ο Ελ Κααμπί εκτέλεσε στο 56′ για το 2-3 με χατ-τρικ!

Οι Ερυθρόλευκοι, μάλιστα, δεν έμειναν εκεί αλλά κυνήγησαν και 4ο γκολ και το πέτυχαν στο 67′ με το σουτ του Έσε που κόντραρε και στον Κόνσα και άλλαξε πορεία καταλήγοντας στα δίχτυα!