Ακρωτηριασμούς από βεγγαλικά το βράδυ της Ανάστασης υπέστησαν ένα 15χρονο αγόρι στα Χανιά, καθώς και ένας άνδρας στα Καλύβια.

Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε στον Νομό Χανίων και πιο συγκεκριμένα στο Γαλατά, όταν κροτίδα έσκασε στα χέρια του 15χρονου με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά. Σύμφωνα με πληροφορίες δίπλα ήταν η μητέρα του η οποία τον μετέφερε στο νοσοκομείο.

Οι γιατροί εξέτασαν το παιδί και έκριναν ότι έπρεπε να εισαχθεί επειγόντως στο χειρουργείο με αποτέλεσμα να χάσει τρία από τα δάχτυλα του δεξιού χεριού.
Ο 15χρονος νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση στο νοσοκομείο, ενώ σε βάρος της μητέρας του σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση ανηλίκου.

Το δεύτερο σοβαρό περιστατικό έλαβε χώρα στα Καλύβια Αττικής με έναν άνδρα να τραυματίζεται σοβαρά από βεγγαλικό πριν την Ανάσταση και να χάνει δάχτυλα του χεριού του. Ο τραυματίας διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Ειδικότερα, στην Αττική το τελευταίο 24ωρο, από τις 20:00 το βράδυ του Σαββάτου έως τις 6:00 το πρωί της Κυριακής καταγράφηκαν πέντε περιστατικά, με το πιο σοβαρό αυτό στα Καλύβια.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ Από τους πέντε τραυματίες οι τρεις διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Κανείς από τους τραυματίες δεν ήταν ανήλικος.

Συλλήψεις από την αστυνομία

Η αστυνομία το τελευταίο διάστημα έχει εντοπίσει και κατάσχει 180.000 βεγγαλικά και κροτίδες, ενώ έχει προβεί σε 115 συλλήψεις.

Μετά από έλεγχο που έκαναν αστυνομικοί στο Κιλκίς, εντόπισαν μάλιστα έναν άνδρα ο οποίος διακινούσε φωτοβολίδες και ένα πιστόλι, με το οποίο εκτόξευε τις παράνομες φωτοβολίδες, ενώ στο Κορωπί τρεις ανήλικοι συνελήφθησαν, καθώς έμπαιναν σε ένα λεωφορείο και είχαν επάνω τους περισσότερες από 250 κροτίδες.

Μάλιστα, η ΕΛ.ΑΣ. έχει αναρτήσει και ένα σχετικό βίντεο με το οποίο κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για αυτά τα παράνομα βεγγαλικά και τις παράνομες κροτίδες, οι οποίες απειλούν άμεσα τη ζωή όσων τις έχουν στην κατοχή τους.