Ένας δεκατετράχρονος κατήγγειλε δεκαπεντάχρονο συμμαθητή του ότι έσβησε τσιγάρο στο μάγουλό του, με συνέπεια να υποστεί ελαφρύ έγκαυμα και να απευθυνθεί σε νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, όλα συνέβησαν μπροστά σε στάση λεωφορείου σε περιοχή του δήμου Σκύδρας, ενώ οι δύο ανήλικοι φαίνεται πως φοιτούν στο ίδιο σχολείο.

Από την Αστυνομία συνελήφθη ο 15χρονος, όπως και οι γονείς του, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης.

Δέχεται καιρό bullying

Το ανήλικο παιδί μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Live News», περιγράφοντας τις εφιαλτικές στιγμές αντίστασής του. «Εκεί που καθόμουν, έρχεται και μου πατάει όλο το τσιγάρο στο μάγουλο. Τα έχασα και έπεσα κάτω από τον πόνο», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η μητέρα του 14χρονου προσθέτει: «Έχει ένα χρόνο αυτό το πράγμα, του λένε να γυρίσει στην πατρίδα του. Παλιοαλβανέ, θα σε σκοτώσουμε». Όπως καταγγέλλει ο 14χρονος, τους τελευταίους μήνες δέχεται άγριο bullying από ομάδα συμμαθητών του, μέλος της οποίας είναι και ο 15χρονος, που του έσβησε το τσιγάρο στο μάγουλο.

«Το είχα αναφέρει σε μια καθηγήτριά μου ότι ερχόταν και με χτύπαγε και δεν έκανε απολύτως τίποτα», προσθέτει ο μικρός μαθητής.

Να σημειωθεί ότι ο 14χρονος δέχτηκε την πρώτη επίθεση από τον 15χρονο τα περασμένα Χριστούγεννα. Του έσβησε και τότε τσιγάρα στο χέρι και στο πόδι. Λίγο καιρό αργότερα ο αρχηγός της ομάδας ανηλίκων τού επιτέθηκε ξανά και προσπάθησε, όπως λέει το παιδί, να τον πνίξει με μία μπλούζα, που του πέρασε στον λαιμό.

Γνωστή η «δράση» του 15χρονου

Σύμφωνα με καταγγελίες, ο 15χρονος έχει δημιουργήσει αλλεπάλληλα, σοβαρά προβλήματα στο σχολείο που πηγαίνει, αλλά και σε πρόσφατη εκδρομή με συμμαθητές του. «Είναι δυνατόν 15 χρόνων να κάνει τέτοια πράγματα; Φοβηθήκαμε», τόνισε η μητέρα του θύματος.

Μετά την καταγγελία ο 15χρονος συνελήφθη μαζί με τους γονείς του, που πλέον κατηγορούνται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Η εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής παραμένει ανάστατη, την ώρα που συμμαθητές και φίλοι του 14χρονου προσπαθούν να του συμπαρασταθούν. Ο ίδιος προσπαθεί να αφήσει πίσω του όσα έζησε και να επανέλθει σε μια ομαλή καθημερινότητα, όπου ο φόβος δεν θα είναι το κυρίαρχο συναίσθημα.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα: