Ο δήμαρχος Λαυρεωτικής διέψευσε σήμερα τις πληροφορίες περί «εμπρηστή αντιδημάρχου» τονίζοντας ότι δεν σημειώθηκε κανένας εμπρησμός.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 ο Δημήτρης Λουκάς αναφέρθηκε στη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης (12/03), με αποτέλεσμα την επέμβαση της πυροσβεστικής για να μην επεκταθούν οι φλόγες στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η πυροσβεστική, μετά από έρευνα του ανακριτικού τμήματος σχετικά με τα άιτια και τις συνθήκες της φωτιάς, προέκυψε συγκεκριμένος υπαίτιος σε βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.

Η ανακοίνωση του πυροσβεστικού σώματος αναφέρει «Μετά από επισταμένη έρευνα υπαλλήλων της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), σε συνεργασία με το ανακριτικό τμήμα της Π.Υ. Λαυρίου, όσον αφορά τις συνθήκες και τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σήμερα, Τρίτη, 12 Μαρτίου και Ω/13:21, σε υπαίθριο χώρο εναπόθεσης υπολειμμάτων καλλιεργειών, στη θέση «Φοινικόδασος», ιδιοκτησίας δήμου Λαυρεωτικής, ταυτοποιήθηκε ως δράστης ημεδαπός, κάτοικος Λαυρίου. Για τον λόγο αυτόν εκδόθηκε σχετικό δελτίο αναζήτησης και σύλληψής του από την ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Σημειώνεται ότι ο υπαίθριος χώρος βρίσκεται πλησίον σχολικού συγκροτήματος (ΕΠΑΛ Λαυρίου), με πλήρη δραστηριότητα την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς».

Στη συνέχεια διακινήθηκαν πληροφορίες που ανέφεραν ότι υπαίτιος για τον εμπρησμό ήταν αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής.

Ο δήμαρχος είπε ότι δεν υπήρξε κανένας εμπρησμός και απόρησε με την διακίνηση σχετικών πληροφοριών, εξηγώντας ότι γινόταν ελεγχόμενη καύση κλαδιών, με την άδεια της Πυροσβεστικής, σε χώρο του Δήμου.

Όπως σημείωσε: «συγκεντρώνουμε τα κλαδιά σε έναν χώρο και προχωρούμε σε ελεγχόμενη καύση. Τα καίμε λίγα λίγα, πάντοτε παρουσία του αρμόδιου αντιδημάρχου και έχοντας εκεί το πυροσβεστικό όχημα του Δήμου για να αποτραπεί επέκταση της φωτιάς. Κατά την καύση της Τρίτης, πήρε φωτιά ο μεγάλος όγκος των κλαδεμάτων» και έτσι χρειάστηκε παρέμβαση της Πυροσβεστικής.