Το γεγονός ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να διοχετεύσει στον Τύπο συνάντηση των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου για την Εξεταστική Επιτροπή για το πώς φθάσαμε στο μνημόνιο, την ημέρα που η χώρα παρακολουθούσε τα συμβαίνοντα στο eurogroup επισημαίνει με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

Όπως αναφέρει:

«Σήμερα που η χώρα παρακολουθεί τα συμβαίνοντα στο Eurogroup και τις αντιδράσεις που προκαλούν οι παλινωδίες της κυβέρνησης, με την οικονομία να σέρνεται επί εβδομάδες μετά τις εκλογές, διοχετεύτηκε – κατά τη συνήθη πρακτική του γραφείου του Πρωθυπουργού – σημείωμα για κρίσιμη σύσκεψη των κκ. Τσίπρα και Καμμένου».

Το ΠΑΣΟΚ αναρωτιέται γιατί αργούν να προχωρήσουν στη σύσταση της Επιτροπής και ότι το ίδιο την αναμένει με χαρά, για να ασχοληθεί «με το πώς φθάσαμε στην κρίση που συνειδητοποιήσαμε το 2009, λόγω της πολιτικής της περιόδου 2004-9.

Αναφέρει επίσης ότι η Εξεταστική Επιτροπή πρέπει να ασχοληθεί με:

– την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, σε αντιπαράθεση προς την τωρινή δραματική εξάρτηση των τραπεζών από το ELA με εβδομαδιαίο σταγονόμετρο και το ακόμη πιο δραματικό γεγονός ότι το EFSF / ESM αφαίρεσε ήδη από το ελληνικό ΤΧΣ 11 δις ευρώ.

– τη διαχείριση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και άλλων φορέων της γενικής κυβέρνησης και τον τρόπο που τα συγκεντρώνει η σημερινή κυβέρνηση μέσα στη ταμειακή της απόγνωση.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι: Αν ο κ. Τσίπρας θέλει να καθοδηγείται στα θέματα αυτά από τον κ. Καμμένο, το κακό δεν είναι μόνο της κεφαλής του. Δυστυχώς αυτό το πληρώνει και η χώρα. Η διαπραγμάτευση με την ευρωζώνη και το ΔΝΤ έχει ήδη καταντήσει φιάσκο σε βάρος των συμφερόντων της Πατρίδας. Η κυβέρνηση Τσίπρα / Καμμένου / Βαρουφάκη δεν απειλεί, αλλά δυστυχώς μόνον απειλείται – και διασύρεται πλέον – από ευρωπαίους και διεθνείς συνομιλητές.

Τουλάχιστον ο κ. Τσίπρας ας προσέχει τον συνεταίρο του στα εθνικά θέματα όπου η ζημιά μπορεί να είναι ιστορικά ανεπανόρθωτη».