«Ένα θέμα Βενιζέλου, θα ήταν σαν να κόβαμε τα πόδια μας», παρατήρησε ο Νίκος Μπίστης αναφορικά με το αν θα τεθεί θέμα ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ στο συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης.

Όπως τόνισε μιλώντας σήμερα στο Βήμα FM, «εκλογή συλλογικής επιτροπής (Αρχηγού) είναι ένα θέμα που δεν μπαίνει. Θέλουμε να σεβαστούμε τους υπάρχοντες συσχετισμούς και να είμαστε ρεαλιστές. Παράταξη συγκροτούμε. Όλα αυτά, είναι στο τραπέζι. Θα συζητηθούν, αλλά απαντώ ρεαλιστικά: το να πούμε αυτή εδώ τη στιγμή εμείς, την ώρα που βλέπετε την εσωτερική διάσταση στο ΠΑΣΟΚ, ένα θέμα Βενιζέλου, θα ήταν σαν να κόβαμε τα πόδια μας. Σαν να βάζαμε το άλογο μπροστά από την άμαξα. Λέμε πολύ συγκεκριμένα να έλθουν όλοι, να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις, για ένα συνέδριο που θα έχει αυτές τις δικλείδες και προφανώς πηγαίνοντας προς την εκλογική μάχη θα δούμε τι θα γίνει.

Ο Βενιζέλος είναι αυτή τη στιγμή επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ. Μετράμε τους συσχετισμούς και θα εκπροσωπεί το σχήμα η συλλογική ηγεσία που θα προκύψει. Αλλά υπάρχει ένα θέμα που δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε: υπάρχει μια κυβέρνηση που τρέχει και συμμετέχει το ΠΑΣΟΚ και ο Βενιζέλος είναι αντιπρόεδρος και ΥΠΕΞ. Συνεπώς, αυτό είναι κάτι που πρέπει να το σεβαστούμε, αλλιώς θα ήταν σαν να είμαστε έξω από τη χώρα. Δεν είναι σωστό αυτό. Εδώ θα είμαστε (μετά τις εκλογές) και θα δούμε. Γι’ αυτό λέμε ότι το συνέδριο πρέπει – και το λέμε και στο κείμενο – να εκφράζει τη συλλογικότητα. Να γνωρίζει την ευθύνη της παράταξης και να εκφράζει τη συλλογικότητα».