Για την περίφημη φράση «Αγάπη μου, έκλεισα τις τράπεζες» που φερόταν να είχε πει ο Γιάννης Βαρουφάκης στη Δανάη Στράτου το καλοκαίρι του 2015, όπως είχε γράψει ο δημοσιογράφος Ίαν Πάρκερ σε άρθρο του στο περιοδικό New Yorker τον Ιούλιο εκείνης της χρονιάς, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ η σύζυγος του πρώην υπουργού Δανάη Στράτου.

«Δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί, και νομίζω ότι αυτό είναι σημαντικό» είπε η κα Στράτου εξηγώντας πως ήταν λίγο πριν τα capital controls όταν ο δημοσιογράφος είχε μείνει στην Αθήνα περίπου μία εβδομάδα για να ετοιμάσει το άρθρο του. «Είχε έρθει ο δημοσιογράφος, ήταν περίπου μία εβδομάδα από κοντά για να γράψει αυτό το άρθρο, μία από τις τελευταίες ημέρες, είχαμε πλέον γνωριστεί, είχε έρθει στο σπίτι μας για τη συνέντευξη και για φαγητό. Ήταν και ο φίλος μας ο οικονομολόγος Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ. Καθίσαμε να φάμε στο τραπέζι. Η συνέντευξη είχε γίνει και όσα συζητούσαμε ήταν off the record. Ο Γιάννης κάποια στιγμή, μέσα στη δυσκολία των πραγμάτων επιχείρησε να κάνει χιούμορ, αυτό είναι λυτρωτικό, για να βγάλεις το βάρος από τα πράγματα. Έκανε έναν παραλληλισμό με την ταινία “Αγάπη μου, συρρίκνωσα τα παιδιά” και ο δημοσιογράφος το διαστρέβλωσε εντελώς. Σαν να μου το είπε εμένα, ενώ το είπε μέσα στην απελπισία του τι συνέβαινε, το είπε χιουμοριστικά, όχι ότι γελούσε με το θέμα».

Είπε ακόμα ότι έμαθε η ίδια ότι έκλεισαν οι τράπεζες εκείνο το Σάββατο που ήταν στην Αίγινα με την κόρη του Γιάνη Βαρουφάκη. «Πήγαινα να κάνω κάποια ψώνια και το άκουσα στο ραδιόφωνο. Σταμάτησα στην άκρη να ακούσω».

Σύμφωνα με την ίδια, ο Γιάννης Βαρουφάκης έπρεπε αναγκαστικά να βάλει την υπογραφή του, λόγω της θέσης και της ιδιότητάς του, αλλά δεν ήταν η επιλογή του και προσπάθησε να αποφύγει, ήταν κάτι που φοβόταν, καθώς τον είχαν απειλήσει με αυτό.

Αναφορικά με την παρουσία του Γιάννη Βαρουφάκη στην κυβέρνηση, η Δανάη Στράτου είπε πως εάν είχε τιμηθεί το αποτέλεσμά του δημοψηφίσματος, θα είχε παραμείνει στην κυβέρνηση. «Ήταν πολύ χαρούμενος και περίμενε πως το ‘όχι’ θα τιμηθεί» συμπλήρωσε, δεν περίμενε ούτε εκείνος τόσο μεγάλο ποσοστό.