Την απάντησή του στην «τρόικα εσωτερικού» έδωσε μέσω twitter, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, συνεχίζοντας τον δημόσιο διάλογο και την αναδρομή των πεπραγμένων για τους πέντε μήνες που διετέλεσε επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών. Συγκεκριμένα απαντώντας στις κατηγορίες που δέχεται τις τελευταίες ημέρες έγραψε: «Προς τρόικα εσωτερικού: Επιλέξτε όποιο φόρουμ, όποιο δικαστήριο, όποια αρένα θέλετε. Θα είμαι εκεί να υπερασπιστώ 5 μήνες αγώνων. Εσείς;».

Λίγο νωρίτερα μάλιστα, αναφερόμενος στην συνέντευξη που έδωσε παραδεχόμενος πως είχε προτείνει τη χρήση του παράλληλου νομίσματος IOU, ο πρώην ΥπΟικ είχε γράψει πως «τα καλύτερα όπλα είναι  αυτά που δεν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτά σχεδιάζαμε όταν μας απείλησαν με Grexit ώστε να μην μας επιβληθεί».

Αξίζει να σημειωθεί πως στις απαντήσεις αυτές τόν ώθησε η επιστολή του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Λοβέρδου στον Δημήτρη Βίτσα, με την οποία ζητούσε να κληθεί ο Γιάννης Βαρουφάκης στην εξεταστική για τα μνημόνια αναφορικά με τον τρόπο, που άσκησε τα υπουργικά καθήκοντά του.