Νομοθετική πρωτοβουλία για το θέμα των παρεμβολών από την γειτονική Τουρκία σε ελληνικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς ακριτικών περιοχών, ιδίως στην περιοχή της Θράκης, αναμένεται να πάρει αμέσως μετά το Πάσχα η κυβέρνηση που θεωρεί το θέμα μείζονος σημασίας.

Η συχνότητα αυτών των παρεμβολών έχει αναγκάσει τους ιδιοκτήτες των ραδιοσταθμών να αναζητούν δευτερεύουσες θέσεις για να εκπέμψουν, μια κίνηση όμως που επέφερε συχνά πρόστιμα, καθώς η μετακίνηση συχνότητας απαγορεύεται από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Για το θέμα αυτό θα επισκεφθεί εκ νέου την Αλεξανδρούπολη σήμερα το απόγευμα ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κώστας Κυρανάκης και θα έχει μια ακόμη συνάντηση με τους ιδιοκτήτες των ραδιοφωνικών σταθμών. Το μέλος της κυβέρνησης αναμένεται να τους ενημερώσει για την εξέλιξη του θέματος, καθώς επίκειται η άμεση λύση του προβλήματος με νομοθετική ρύθμιση, με την οποία, όπως λένε πηγές του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, «θα υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία για τους ακρίτες», ώστε στην πιθανότητα παρεμβολών από τρίτες χώρες να μπορούν να εκπέμπουν απρόσκοπτα.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ. Κυρανάκης τόνισε πως «είναι εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη τα προβλήματα των ακριτικών περιοχών να είναι σε άμεση προτεραιότητα. Είναι χρέος μας και εθνική ευθύνη ως ελληνική κυβέρνηση να στεκόμαστε στο πλευρό τους».

Ο κ. Κυρανάκης είχε μεταβεί στην Αλεξανδρούπολη και στις αρχές Μαρτίου για να ακούσει τα προβλήματα των ιδιοκτητών των ραδιοφωνικών σταθμών της περιοχής Στο διάστημα των περίπου δύο μηνών που ακολούθησε, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με τη γενική γραμματεία της κυβέρνησης, το υπουργείο Εξωτερικών, το υπουργείο Μεταφορών και το ΓΕΕΘΑ αναζήτησε τρόπους επίλυσης του ζητήματος. Ανάλογα δεν προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι ραδιοσταθμοί στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων.