Συνέντευξη παραχώρησε ο Ανδρέας Λοβέρδος το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας στην εκπομπή «Πίσω από τις Γραμμές» του Action 24 όπου μεταξύ άλλων μίλησε για το Μάτι, τις ευρωεκλογές αλλά και τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Κανένας δεν άλλαξε τον Ποινικό Κώδικα για να γίνει αυτό σήμερα. Όμως δεν μένω εκεί. Το άλλαξαν για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Είχα πει στη Βουλή, γιατί ήμουν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, ότι αυτό το νομοθέτημα Ποινικού Κώδικα και Κώδικα Ποινικής Δικονομίας τι φίδια έχει μέσα, θα το ανακαλύψουμε στην πορεία της ζωής», τόνισε ο ίδιος.

«Το πρόβλημά μας είναι ότι σε κάθε τραγωδία έχουμε μια σειρά από γεγονότα που κάνουν τον πολίτη να είναι πάρα πολύ επιφυλακτικός. Όταν το 85% για τα Τέμπη λέει πως εδώ κάτι έγινε, δεν λένε για συγκάλυψη, αλλά ότι κάτι έχει συμβεί», επισήμανε ο πρόεδρος του κόμματος «Δημοκράτες».

Για την κίνηση του πρωθυπουργού για τα μπόνους στο Δημόσιο σχολίασε πως «δε μου λέει τίποτα, έχω δουλέψει πολλά χρόνια με τη Δημοσιοϋπαλληλία, τη σέβομαι, και ξέρω πώς ακυρώνεται στην πράξη».

Ο κ. Λοβέρδος εξήγησε πως λόγω των Ευρωεκλογών «κάθε μέρα προσέρχονται σε μας στελέχη και μέλη της ΝΔ» και εκτίμησε πως το κυβερνών κόμμα δεν θα πιάσει το 33% που έθεσε ως μίνιμουμ όριο ο πρωθυπουργός. «Δε βλέπω να φτάνουν το 33%», υποστήριξε. «Αν δηλαδή πάρουν 29%, θα παραιτηθεί ο πρωθυπουργός;» αναρωτήθηκε. Είπε ακόμη πως η «αντιπολίτευση» του Νίκου Ανδρουλάκη πηγαίνει προς τ’ αριστερά.

Ενώ δεν έχασε ευκαιρία να μιλήσει και για τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον Νίκο Ανδρουλάκη.