«Η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων φτάνει στο σημείο άρνησης και της απλής λογικής», αναφέρει σε ανάρτησή του ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, αναφερθείς σε δήλωση που έκανε προ ολίγων εβδομάδων, μιλώντας για τις γυναικοκτονίες, η οποία προκάλεσε αντιδράσεις.

«Σε όλη την πανίδα, σε κάθε μορφή εμβίων όντων, το αρσενικό είναι πάντα πιο επιθετικό. Αυτό είναι στη φύση, που κυνηγά την τροφή και αναλαμβάνει την επιθετική διεκδίκησή της ή την άμυνά της. Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές, είναι για να τίκτει και στηρίζει τη μορφή, είτε γίνεται στην αγέλη είτε γίνεται στη δυαδική μορφή που έχουμε στο homo sapiens. Είναι η φύση των πραγμάτων το αρσενικό να είναι το επιθετικό, κατά συνέπεια η έννοια της γυναικοκτονίας έχει μια βιολογική βάση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρτζόπουλος σε συνέντευξή του στο «Livemedia».

«Υποστηρίζω ακριβώς το αντίθετο από τις αυθαίρετες και προβοκατόρικες ερμηνείες»

Απαντώντας στις αντιδράσεις, που προκάλεσε η δήλωσή του και κυρίως η φράση «το θηλυκό είναι για να τίκτει», ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος σε ανάρτησή του στα social media τονίζει ότι «η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων φτάνει στο σημείο άρνησης και της απλής λογικής» καθώς και «υποστηρίζω ακριβώς το αντίθετο από τις αυθαίρετες και προβοκατόρικες ερμηνείες».

Η ανάρτησή του:

Η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων φτάνει στο σημείο άρνησης και της απλής λογικής. Εκείνο το οποίο είπα και εννοώ…

Posted by Δημήτρης Βαρτζόπουλος on Monday, April 29, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Ο πρωθυπουργός οφείλει να απομακρύνει τον Δημήτρη Βαρτζόπουλο

Την απομάκρυνση του Δημήτρη Βαρτζόπουλου από την κυβέρνηση ζητά με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Συγκεκριμένα η Κουμουνδούρου αναφέρει: «Η ανατριχιαστική και χυδαία τοποθέτηση του υφυπουργού Υγείας, ψυχιάτρου στο επάγγελμα, Δημήτρη Βαρτζόπουλου, για τις γυναικοκτονίες, υπερβαίνει τα όρια της ανοχής. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλει να προχωρήσει στην άμεση απομάκρυνση του από την κυβέρνηση και τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας».