«Ο Jules [Cluzel] επηρεάστηκε από τον μάνατζέρ του που κατά σύμπτωση είναι μάνατζερ και του νέου αναβάτη εξέλιξης της Suzuki MotoGP, του Randy de Puniet», ανέφερε πριν 2 εβδομάδες ο Simon Buckmaster, σχολιάζοντας την επιλογή του νεαρού Jules Cluzel να μεταπηδήσει στο Παγκόσμιο Superbike με την Crescent Suzuki για το 2013.

Ο Buckmaster είναι τιμ-μάνατζερ της Ομάδας PTR που συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport (WSS). Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο de Puniet πρόκειται να αναλάβει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της νέας μοτοσυκλέτας MotoGP της Suzuki –που καλώς εχόντων των πραγμάτων θα εμφανιστεί επίσημα για να αγωνιστεί στη σεζόν 2014.

Το πότε ακριβώς θα εκτελεί τα καθήκοντα του οδηγού εξέλιξης ο de Puniet, είναι απορίας άξιο πάντως. Ο Γάλλος έχει ήδη ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Ομάδα Aspar CRT για το 2013. Δεν έχει οδηγήσει ποτέ για την Suzuki στα MotoGP, όμως είχε δοκιμάσει τη GSV-R το 2011 με πολύ καλά αποτελέσματα. Τώρα σύμφωνα με φήμες, η Suzuki ετοιμάζει μια νέα 1000 αλλά όχι με V κινητήρα, προτιμώντας έναν τετρακύλινδρο εν σειρά.

Ο ίδιος ο RdP επιβεβαίωσε πριν λίγες μέρες ότι συζητά με τους Ιάπωνες, αλλά ότι δεν έχουν ακόμα συμφωνήσει.

Διότι κατά το mcn.com, όλα εξαρτώνται από το πώς έχει σχεδιάσει τις δοκιμές η Suzuki. Θυμίζουμε ότι το ίδιο ζήτημα, οι αδιευκρίνιστες συνθήκες του εξελικτικού έργου, κράτησαν μακριά και τον Ben Spies, όταν μετά την απόφασή του να εγκαταλείψει την Yamaha, συζήτησε με τους Ιάπωνες.

Δήλωσε ο RdP: “Περιμένω να ενημερωθώ για το τι ακριβώς σχεδιάζει η Suzuki, ώστε να μάθω πότε και πού πρόκειται να διεξαχθούν οι δοκιμές.
“Σίγουρα θα ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για μένα να επιστρέψω στη σέλα μιας εργοστασιακής μοτοσυκλέτας και να συμβάλλω στην εξέλιξή της. Ελπίζω πράγματι να συμβεί”, δήλωσε o Randy στην βρετανική ιστοσελίδα.