Η αγαπημένη ηθοποιός Ελένη Κοκκίδου παραχώρησε μια εφ’όλη της ύλης συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και αναφέρθηκε στην αποχώρησή της από τη σειρά «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» αλλά και τον θάνατο της αγαπημένης της μητέρας.

«Πάντα ήμουν αναστατωμένη σε σχέση με το τι είναι η ζωή, πώς θα τη ζήσω, γιατί είναι πολύ δύσκολο πράγμα να ζήσεις τη ζωή. Για αυτό και τελειώνω, κλείνω κύκλους και προσωπικούς και επαγγελματικούς» ανέφερε αρχικά η ηθοποιός. «Για αυτό και τελείωσα τη Μουρμούρα. Έκλεισα έναν κύκλο 10 χρόνων. Είναι πάρα πολλά, αλλά έκλεισε ο κύκλος μέσα μου. Θέλω να δω άλλα πράγματα, να ξεκουραστώ, να έχω μόνο το θέατρο. Μπαίνω πλέον, σε μια άλλη ιστορία των τραγικών μεγάλων ρόλων και θέλει μια αφοσίωση. Δεν γίνεται να κάνεις τη Μουρμούρα και τον Οιδίποδα Τύραννο. Θέλεις χρόνο κι ο χρόνος ισούται με τον χώρο», πρόσθεσε η κα Κοκκίδου για τους λόγους αποχώρησής της.

Παραδέχτηκε δε, πως σε κάποιους ίσως ξενίσει το γεγονός ότι θα τη δουν στο θέατρο, κυρίως λόγω της φωνής της. «Σε κάποιους που δεν με έχουν δει στο θέατρο, θα τους ξενίσει. “Η Βούλα από τη Μουρμούρα πώς θα παίξει την Εκάβη; Με τι φωνή;”. Η φωνή μου δεν είναι αυτή της Βούλας» είπε.

Όσο για τον αποχαιρετισμό των συναδέλφων της από την επιτυχημένη σειρά είπε πως της επιφύλασσαν εκπλήξεις : «Δεν το περίμενα το τελευταίο γύρισμα. Μου φέρανε μια τεράστια ανθοδέσμη και μου κάνανε δώρο ένα ψάρι, μια μουρμούρα κι έβαλα τα κλάματα. Τους αγάπησα πάρα πολύ όλους και θα τους αγαπώ για πάντα. Μπορεί να την ξαναδείτε τη Βούλα σε κάποιο όνειρο του Μηνά», ανέφερε η ηθοποιός.

Η Ελένη Κοκκίδου μίλησε με συγκινητικά λόγια για τον πρόσφατο θάνατο της μητέρας της. «Την έχασα πριν από 40 ημέρες. Ήμουν προετοιμασμένη για τον θάνατό της, ήταν κατάκοιτη εδώ και χρόνια, αλλά δεν μιλούσε. Η μάνα είναι κάτι σωματικό, δεν ελέγχεται. Φεύγω από την πρόβα και τότε “σκάει” μόνο του. Αρχίζω και κλαίω. Για εμένα η ζωή είναι πριν τη μάνα μου και μετά τη μάνα μου», είπε.