Η Τζόαν Κόλινς είναι μια από τις πιο αγαπημένες και αναγνωρίσιμες ηθοποιούς που έγραψε ιστορία μέσα από τον ρόλο της Αλέξις Κάρινγκτον στην τηλεοπτική σειρά «Δυναστεία».

Η 90χρονη θρυλική ηθοποιός που ενσάρκωσε τον συγκεκριμένο ρόλο στην iconic αμερικανική σαπουνόπερα για οκτώ χρόνια, από το 1981 μέχρι το 1989, δημοσίευσε στο προφίλ της στο Instagram ένα βίντεο με παλιές φωτογραφίες της, όπου τα καλλίγραμμα πόδια της τραβούν την προσοχή.

Η Βρετανίδα ηθοποιός έχει δημιουργήσει ένα μύθο γύρω από το όνομά της και όπως έχει αποκαλύψει σε συνεντεύξεις της δεν έχει κάνει ποτέ τίποτα επεμβατικό στο πρόσωπό της για να αλλάξει την εμφάνισή της.

Η επιτυχία της σειράς «Δυναστεία» ήταν ασύλληπτη για την εποχή. Η Τζόαν Κόλινς κυκλοφόρησε ακόμα και σε κούκλα. Το στυλ της έγινε μόδα για δεκαετίες, προτάθηκε έξι φορές για Χρυσή Σφαίρα και όταν τελικά την κέρδισε ευχαρίστησε ολόθερμα τη Σοφία Λόρεν και την Ελίζαμπεθ Τέιλορ, οι οποίες είχαν απορρίψει τον ρόλο της Αλέξις.

«Αποφεύγω να δίνω χειραψίες και να αγκαλιάζω ανθρώπους που δεν γνωρίζω. Τα γάντια είναι το πιο εύχρηστο αξεσουάρ στην ντουλάπα μου» έχει αποκαλύψει η ίδια σε συνέντευξή της το 2018.

Η διάσημη ηθοποιός παντρεύτηκε τον πέμπτο σύζυγό της, Πέρσι Γκίμπσον, το 2002. Ο γάμος τους μετρά ήδη 22 χρόνια, παρά τη διαφορά ηλικίας.