Ο Φίλιππος Σοφιανός ήταν σήμερα καλεσμένος στην εκπομπή «Super Κατερίνα» και συνομίλησε με την Κατερίνα Καινούργιου για τον ρόλο του Ιωσήφ Λεβί που θα υποδυθεί στον «Παράδεισο των κυριών», τους λόγους που τον έκαναν να επιστρέψει στην τηλεόραση, το θέατρο και τα επόμενα επαγγελματικά του σχέδια.

«Μετά από αρκετά χρόνια αποχής από την τηλεόραση, το μόνο κριτήριο για να επιστρέψω ήταν ο άκρατος επαγγελματισμός. Όταν με πήρε ο Γιάννης Βασιλειάδης, που είναι o σκηνοθέτης της σειράς και είχαμε δουλέψει παλιά μαζί άρα ήξερα τον τρόπο που δουλεύει, μου είπε και το συνεργείο, όταν είδα και τις προδιαγραφές της σειράς, είπα ναι», δήλωσε ο Φίλιππος Σοφιανός για τους λόγους της επιστροφής του στην τηλεόραση και στη σειρά του Alpha.

«Είναι μια σειρά εποχής που για τα επίπεδα ενός καθημερινού σίριαλ, το οποίο έχει την πίεση να βγάλει τόσα λεπτά την ημέρα, είναι μια εξαιρετικά υψηλών προδιαγραφών δουλειά με πολύ καλούς συντελεστές…. Δεν είναι καθόλου εύκολο να κάνεις σειρά εποχής…», συνέχισε λέγοντας για τη σειρά.

Όσο για τον ρόλο του: «Αυτός είναι ένας βεβαρημένος ρόλος δραματουργικά, δηλαδή είναι ένας άνθρωπος που τον “βουτήξαν” οι Γερμανοί στην κατοχή και τον στείλαν στο Άουσβιτς. Από εκεί κατάφερε και επιβίωσε, κατάφερε και επέζησε, απ’ τους ελάχιστους που επέζησαν. Στο Άουσβιτς πήγε γιατί η Βικτώρια τον κατέδωσε στους Γερμανούς για να του πάρει το παιδί, οπότε αυτό από μόνο του κουβαλάει ένα βάρος, του είναι ζόρικο».

Συνέχισε λέγοντας πως «με την Όλγα ήταν λίγο φιλικό, δεν ήταν ανάμεσα σε δύο γυναίκες, ήταν φιλία… Τα λάθη που κάνουμε μικροί, πως έρχονται στο μέλλον για να σε ξαναβρούν… Με την Βικτώρια δεν υπάρχει περίπτωση επανασύνδεσης. Θα έρθει η κάθαρση στο φινάλε. Αν δεν έρθει η Νέμεσις και η Τίσις δεν έχουμε δραματουργία».