Η ισπανίδα ηθοποιός, Πενέλοπε Κρουζ, είχε γενέθλια και είναι πλέον 50 ετών. Η Πενέλοπε Κρουζ γεννήθηκε στις 28 Απριλίου του 1974 στη Μαδρίτη. Παρόλο που η μητέρα της ήταν κομμώτρια και ο πατέρας της έμπορος, η διάσημη ηθοποιός του Χόλιγουντ και τα δύο της αδέλφια είχαν καλλιτεχνική φλέβα, αφού ο αδελφός της, Εντουάρντο, είναι τραγουδιστής και η αδελφή της, Μόνικα, επίσης ηθοποιός.

Μούσα μεγάλων σκηνοθετών, εκτυφλωτικής ομορφιάς Λατίνα, η Πενέλοπε Κρουζ συγκλόνισε ήδη από τον πρώτο της ρόλο στον κινηματογράφο σε ηλικία 18 ετών στην ταινία «Χαμόν Χαμόν», που την ανέδειξε αμέσως σε μια ταλαντούχα ηθοποιό.

Μάλιστα, στην ταινία αυτή του 1992 έπαιζε επίσης ο Χαβιέ Μπαρδέμ, με τον οποίο παντρεύτηκε το 2010 και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά: τον 13χρονο Λέο και την 10χρονη Λούνα.

Η Πενέλοπε Κρουζ είναι αναμφίβολα από τις ηθοποιούς που καταφέρνουν με κάθε εμφάνισή τους να κλέβουν τις εντυπώσεις και σε κάθε ερμηνεία τους να αποδεικνύουν το ταλέντο τους. Νικήτρια του Όσκαρ Β’ γυναικείου ρόλου το 2009 για την ταινία του Γούντι Άλεν, «Vicky Cristina Barcelona», η Πενέλοπε Κρουζ έχει άλλες τρεις υποψηφιότητες στο ενεργητικό της: μία για την ερμηνεία της στο «Nine» (2009) και άλλες δύο για την καλύτερη ηθοποιό για το «Volver» (2006) και «Parallel Mothers» (2022).

Πενέλοπε Κρουζ

Υπάρχουν, όμως, αρκετά πράγματα που δεν γνωρίζουμε για την ίδια. Πάμε να τα ανακαλύψουμε! 

  • Πριν γίνει ηθοποιός ήταν μπαλαρίνα και μοντέλο. Για εννέα χρόνια έκανε εντατικά κλασικό μπαλέτο. Η πειθαρχία και το πείσμα που της δίδαξε ο χορός, τη βοήθησαν να μην τα παρατήσει και να γίνει ηθοποιός, όπως υποστηρίζει. Επίσης, τα πρώτα της χρήματα τα έβγαλε από το μόντελινγκ. «Έβγαλα τα πρώτα μου χρήματα με δουλειές στο πρακτορείο μοντέλων. Και ήμουν πολύ χαρούμενη που μπορούσα να συνεισφέρω κάτι στην οικογένεια», έχει δηλώσει η ίδια.
  • Σε ηλικία 14 ετών, ήθελε να ασχοληθεί με την υποκριτική και δήλωσε συμμετοχή για κάστινγκ ενός ρόλου λέγοντας ψέματα ότι είναι 16 ετών. Παρόλο που την απέρριψαν δύο φορές, εκείνη πείσμωσε και έκανε έναν απρόσμενο αυτοσχεδιασμό την τρίτη φορά που εξέπληξε όλους. Αυτό που τη χαρακτηρίζει σαν άνθρωπο είναι το πείσμα της.
  • Η πρώτη της αγγλόφωνη ταινία ήταν η «The Hi-Lo Country» το 1998, όπου η Πένελοπε Κρουζ γνώριζε ελάχιστα αγγλικά. «Την περίοδο των γυρισμάτων επέστρεφα σπίτι μου και έκλαιγα με τις ώρες. Ένιωθα πως δεν καταλαβαίνω τίποτα, τι έλεγε ο σκηνοθέτης και τι έλεγαν όλοι οι ηθοποιοί στο πλατό. Είμαι από τους ανθρώπους που θέλουν να τα γνωρίζουν όλα», έχει αποκαλύψει η ίδια.
  • Όταν μετακόμισε πρώτη φορά στο Λος Άντζελες, αισθανόταν πολύ μόνη. Δεν γνώριζε κανέναν και δεν ήξερε σε ποιον να μιλήσει. Έτσι άρχισε να φροντίζει αδέσποτες γάτες που έβρισκε στον δρόμο.
  • Η ηθοποιός φοβάται την οδήγηση και τα αυτοκίνητα. Ολα ξεκίνησαν όταν ήταν παιδί και είδε ένα τροχαίο ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη η αδελφή της, Μόνικα. «Τη χτύπησε ένα αυτοκίνητο μπροστά μου όταν ήμουν οκτώ ή εννέα ετών. Θυμάμαι ότι φορούσε ένα κόκκινο παλτό», έχει δηλώσει η ίδια. Η Πενέλοπε Κρουζ θυμάται ότι για εκείνη «ο χρόνος σταμάτησε. Είναι μεγάλο τραύμα, γιατί την είδα να χάνει τις αισθήσεις της».