Να συνεχίζουν να λαμβάνουν τα μέτρα προστασίας καλεί τους πολίτες της Λευκάδας ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Άκης Τσελέντης, τονίζοντας ότι «τα μέχρι τώρα δεδομένα δείχνουν ότι το φαινόμενο είναι εν εξελίξει καθ´ ότι η μετασεισμική ακολουθία δεν περιλαμβάνει τα απαιτούμενα σεισμικά μεγέθη για να ήμαστε 100% σίγουροι ότι ήταν ο κυρίως σεισμός».

Το άλλο σημαντικό στοιχείο, που επισημαίνει ο καθηγητής σεισμολογίας είναι ότι «έχουμε μετατόπιση των σεισμικών επικέντρων προς την Κεφαλονιά και παρατηρείται ενεργοποίηση της Ρηξιγενούς ζώνης ΔΝΔ-ΑΒΑ η οποία έχει άμεση σχέση με τους σεισμού του Ληξουρίου. Ήδη στο Β τμήμα της Κεφαλονιάς παρατηρούμε έντονη σεισμική δραστηριότητα».

«Επομένως οι πολίτες πρέπει να συνεχίσουν να λαμβάνουν τα γνωστά μέτρα προστασίας ενώ απαιτείται ενδελεχής και ότι “περιπατιτικός” οπτικός έλεγχος των σχολείων και των δημόσιων κτιρίων. Πρέπει να αποφεύγεται η προσέγγιση σε περιοχές με έντονα πρανή γιατί ο κίνδυνος να συνεχίσουμε να έχουμε κατολισθητικά φαινόμενα είναι υπαρκτός», τονίζει ακόμη.

tselentis