Μια πρόγευση της μοναδικής εμπειρίας του κερκυραϊκού Πάσχα είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι αφικνούμενοι επιβάτες οκτώ πτήσεων εξωτερικού που προσγειώθηκαν στο Αεροδρόμιο Κέρκυρας «Ιωάννης Καποδίστριας» τη Μ. Δευτέρα.  Η πρωτοβουλία της Fraport Greece στόχο είχε να αναδείξει τον τουριστικό προορισμό σε μια ξεχωριστή στιγμή για το νησί καθώς είναι σε εξέλιξη οι εκδηλώσεις που συνδέονται με τον εορτασμό του Πάσχα.

Με έμπνευση από τα τοπικά πασχαλινά έθιμα, τους επιβάτες υποδέχτηκαν οι ήχοι τοπικής φιλαρμονικής ορχήστρας, ενώ είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν παραδοσιακά εδέσματα από τοπικούς παραγωγούς και να μυηθούν στο έθιμο των μπότηδων, τους οποίους έλαβαν στο τέλος ως αναμνηστικό δώρο. Τη μεγάλη εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας, αλλά και την Ένωση Ξενοδόχων του νησιού.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο κ. Γιώργος Βήλος, Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της Fraport Greece, σημείωσε σχετικά: «Η προώθηση των 14 προορισμών που εξυπηρετούμε αποτελεί για εμάς βασικό ζητούμενο που υπηρετούμε με συνέπεια και πάντα σε συνεργασία με τους εκάστοτε τοπικούς φορείς. Στο πλαίσιο αυτό, ήταν μεγάλη χαρά για εμάς η επιτυχημένη εκδήλωση που πραγματοποιήσαμε τη Μ. Δευτέρα στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας, προωθώντας τις ομορφιές του προορισμού την άνοιξη, με όχημα τα μοναδικά χαρακτηριστικά του Κερκυραϊκού Πάσχα. Έχοντας στήσει στο χώρο αφίξεων ένα σκηνικό που προετοίμαζε το επιβατικό κοινό για τις εμπειρίες που θα βιώσει κατά την παραμονή του στην Κέρκυρα, υποδεχτήκαμε 1.500 επιβάτες που με ιδιαίτερο ενθουσιασμό βίωσαν τα σχετικά παραδοσιακά δρώμενα στο αεροδρόμιο. Την εκδήλωσή μας τίμησαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και των τοπικών φορέων τους οποίους και ευχαριστώ θερμά για την άψογη συνεργασία και υποστήριξη των κοινών μας στόχων».

Ο κ. Γιάννης Τρεπεκλής, Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, ανέφερε σχετικά: «Χαιρετίζω την πρωτοβουλία της Fraport Greece. Εμείς ως Περιφέρεια Ιονίων Νήσων είμαστε κοντά και πάντα στηρίζουμε τις ενέργειες που προβάλλουν τα νησιά μας και τη φιλοξενία μας. Θα συνεργαστούμε στο μέλλον, καθώς αυτή η πρωτοβουλία που πήρε η Fraport Greece με αφορμή τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα για την Κέρκυρα, μπορεί να γίνει δύο-τρεις φορές τον χρόνο, ώστε οι επισκέπτες να έχουν άμεσα πληροφόρηση για τα έθιμά μας, την παράδοσή μας, τη γαστρονομία μας, την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας. Καλωσορίζω όλους τους επισκέπτες, όλους όσοι επιλέγουν τα Ιόνια Νησιά, εν προκειμένω το νησί της Κέρκυρας για την ανεπανάληπτη εμπειρία του κερκυραϊκού Πάσχα. Τα Ιόνια Νησιά έχουν επιβεβαιώσει τη θέση τους στον διεθνή τουριστικό ανταγωνισμό ως ένας προορισμός που προσφέρει ασφάλεια, ποιότητα και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, καθώς η ιδιωτική πρωτοβουλία έχει ανεβάσει τον πήχη τα τελευταία χρόνια. Αυτό που πρέπει ν’ ακολουθήσει είναι ανάλογες κινήσεις από την Κυβέρνηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση – Δήμοι και Περιφέρεια – στον τομέα των δημόσιων υποδομών, ώστε να συνεχίσουν τα Ιόνια Νησιά ν’ αποτελούν εγγύηση για όλους τους επισκέπτες τους».

Τέλος, ο κ. Σπυρίδων Χαλικιόπουλος, Αντιδήμαρχος Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, δήλωσε σχετικά: «Θα ήθελα να συγχαρώ την Fraport Greece για την εκδήλωση στον χώρο αφίξεων του Αεροδρομίου με σκοπό την προβολή και προώθηση των τοπικών εθίμων του νησιού μας, όπου και δόθηκαν μικροί αναμνηστικοί μπότηδες στους επισκέπτες. Με την ευκαιρία, θα ήθελα να επισημάνω το πόσο σημαντική είναι η μεγάλη επένδυση αναβάθμισης του αεροδρομίου της Κέρκυρας «Ιωάννης Καποδίστριας» από την Fraport Greece, η οποία συμβάλλει στη διατήρηση της υψηλής ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προορισμού μας. Θα ήθελα επίσης να προσθέσω ότι η υψηλή ανταγωνιστικότητα απαιτεί διαρκείς επενδύσεις για την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και εμπειριών, οι οποίες καθιστούν το νησί μας έναν ελκυστικό προορισμό για τους επισκέπτες του».