Η Xiaomi μπορεί να φημίζεται για την παραγωγή smartphones, αλλά μόλις κυκλοφόρησε το νέο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο και έγινε ανάρπαστο, αφού μόνο σε 24 ώρες οι παραγγελίες έφτασαν σχεδόν τις 89.000.

Ο ιδρυτής και CEO της εταιρείας Lei Jun ανακοίνωσε ότι η τεράστια επιτυχία του Xiaomi SU7 αφορά την αγορά στην Κίνα και μάλιστα το όχημα πούλησε 3 με 5 φορές περισσότερο από όσο περίμενε η επιχείρηση. Λόγω της υψηλής ζήτησης λοιπόν, ορισμένες παραδόσεις θα καθυστερήσουν, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στους πελάτες.

Το CARBUZZ αναφέρει πως το μοντέλο Xiaomi SU7 διατίθεται στην τιμή των 30.000 δολαρίων, ενώ την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του έγιναν 88.898 παραγγελίες.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια αναμονή 30 εβδομάδων για να φτάσει το αμάξι στους πελάτες, με τις παραγγελίες της έκδοσης Founder’s Edition να ξεκίνησαν να αποστέλλονται από τις 3 Απριλίου.

Τώρα η βασική έκδοση θα αρχίσει σιγά-σιγά να φτάνει στους πελάτες, ενώ στις 18 Απριλίου η πρώτη παρτίδα της συγκεκριμένης έκδοσης κυκλοφόρησε σε Πεκίνο και Σενζέν.

Επίσης, αναμένεται στα τέλη Απριλίου να κυκλοφορήσει η έκδοση Max, ενώ οι παραδόσεις του Pro θα αρχίσουν στα τέλη Μαΐου.